Sára-Háza

A Sára- háza Abaújban, a Csereháti dombvidékhez tartozó Gagyapátiban található két apartmanos vendégház. A település a Vasonca – patak piciny oldalvölgyében megbúvó, úgynevezett törpefalu, zsáktelepülés. Lakóinak száma kb 5-6 fő.

A ház csendes helyen van, szép környezetben – tökéletes lehetőség, ha valaki szeretne elvonulni a nagyvárosok zajától. A 2900 m2-es füves telken lévő ház déli fekvésű, melyet a Vasonca patak övez és kilátással bír a környező dombokra.

A két apartman kétszintes, apartmanonként 4-6 főt tud fogadni, alul ketten, a tetőtérben pedig négyen pihenhetnek kényelmesen. A vendégház 4 napraforgós szálláshely.

Az alsó szinten egy légtérben található az előtér, a nappali, a teljesen felszerelt konyha és az étkezősarok. A fürdőszoba a nappaliból nyílik.

A nappali dísze az egyedileg, téglából rakott fatüzelésű kandalló, amely amellett, hogy hidegebb napokon és télen az egész ház fűtését biztosítja, romantikus és meghitt légkört teremt a beszélgetésekhez. A tüzelés Vendégeink feladata, a tűzifát mi biztosítjuk.

A nappali sarkában található kihúzható kanapé szintén alvási lehetőséget biztosít.

A vendégházban önellátás van, a főzéshez az alapanyagokat nem, de a szükséges felszereltséget biztosítjuk. Hűtőszekrény, beépített elektromos, kerámialapos tűzhely, sütő, mikro, vízforraló, kenyérpirító és kávéfőző (őrölt kávéhoz) gondoskodik a vendégek kényelméről. Természetesen az edények sem hiányoznak. Hat – hat személyre evőeszközök, étkészletek, poharak és bögrék állnak rendelkezésre.

A fürdőben a tisztálkodást tusoló, mosdótál biztosítja. Az egyik apartmanban a fürdőhelység akadálymentesen igénybe vehető. Kéztörlőt, törölközőt és hajszárítót mi biztosítunk.

Rusztikus, fából készült csigalépcsőn juthatunk fel a tetőtérbe, ahol 2-2 hálószoba biztosítja a pihenést. 1-1 szobában egy két személyes, 1-1 szobában pedig két egy személyes rusztikus fa ágy található. Ruhásszekrény, komód, asztal, székek, éjjeliszekrények, éjjeli lámpák és ágynemű szolgálják a szobák kényelmét.

A ház egyedi hangulatú, berendezése rusztikus vintage stílusú, amelynek különleges varázsa már első látásra megérinti az ide pihenni érkező Látogatót. A ház berendezésekor a természetességre és a kényelemre törekedtünk. A teraszon ülőalkalmatosság és asztal található, ahol reggeli kávéját kortyolgatva élvezheti a felkelő nap langy melegét. Az udvaron a Vendégek bográcsozhatnak, szalonnát süthetnek, tárcsán sütögethetnek, sátorozhatnak. A környék remek lehetőséget biztosít túrázáshoz, vadászáshoz, kerékpározáshoz.